Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Sociale baby's I

Als uw baby 4 maanden oud is vragen we u om als gezin een tweede bezoek te brengen aan ons onderzoekscentrum. Tijdens dit bezoek doen we de volgende metingen:

Het karakter (temperament) van uw kind

De proefleidster doet een aantal spelletjes met uw kind om te kijken hoe hij of zij reageert. Uw kind kijkt bijvoorbeeld naar een bewegende mobiel, of krijgt geluiden te horen. Het gedrag van uw kind wordt opgenomen op video, zodat we dat later kunnen coderen. We willen ook graag weten hoe uw kind 'van binnen' reageert door zijn/haar hartslag te meten. Dit doen we door vooraf enkele plakkertjes op de huid van de baby te plakken. Dit is geheel pijnloos en veilig.

De interactie tussen u en uw kind

Om te kijken hoe ouders met hun kind omgaan, wordt zowel de moeder als de vader gevraagd een aantal spelletjes en taakjes met de baby te doen. U ontdekt bijvoorbeeld samen een nieuw speeltje. Ook deze taken worden op video opgenomen. Elk taakje duurt 5 tot 15 minuten. Het totale bezoek aan het onderzoekscentrum duurt ongeveer 1,5 uur, zodat er tijd genoeg is om uw baby te verschonen, te voeden of even te laten rusten. Verder wordt u gevraagd om nog een aantal vragenlijsten in te vullen die ingaan op uw manier van opvoeden, de relatie met uw partner, uw spanningen of zorgen, en het karakter van uw kind.

Baby met mobiel

Huisbezoek

Naast het bezoek aan het onderzoekscentrum vindt er ook een bezoek plaats bij u thuis. Tijdens dit huisbezoek willen we graag een paar situaties filmen terwijl u en uw partner bezig zijn met uw kind, bijvoorbeeld tijdens het voeden of verschonen van uw kind, of als u aan het spelen bent met uw kind. We spreken van tevoren een tijdstip af dat het beste voor u en uw partner uitkomt. Dit bezoek duurt maximaal 1,5 uur.

Deelname

Ook bij dit deel van het onderzoek geldt dat deelname vrijwillig is en dat u op elke moment kunt stoppen met het onderzoek. Uw onderzoeksgegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Als dank voor uw deelname aan het onderzoek ontvangt u na afloop van de meting een cadeaubon van 20 euro en een klein cadeautje voor uw kind. Hiernaast krijgt u als u wilt een dvd met de opnames van u en uw kind die gemaakt zijn tijdens het onderzoek.

Voor de volgende meting kunt u een kijkje nemen bij Sociale baby’s II.

Deze meting is inmiddels afgerond.